כמה חשובה לנו האהבה?
האהבה היא חלק מהצרכים הבסיסיים שלנו, שהינם חיוניים לקיום שלנו, ממש כמו מזון ואוויר. לאהוב וגם להיות אהובים אלה הם צרכים שבלעדיהם חיינו חסרי טעם, וחיים חסרי טעם מחלישים אותנו. טבעם של צרכים בסיסיים הוא שהיעדר של כל אחד מהם מייצר חולשה, אבל היעדרות של אהבה מחיינו מייצרת גם חולשה וגם תחושת ריקנות ששולחת אותנו שוב ושוב לחפש אהבה וזוגיות. זו גם הסיבה לכך שכאשר אנשים פוגשים אדם אחר שמרגש אותם, רובם יבקשו בלבם שתתפתח ביניהם אהבה, ובמקרים רבים כך אכן זה קורה.
רבות מדובר על חשיבותה של האהבה העצמית, אבל גם לאהבה בזוגיות יש חשיבות גדולה. זאת, גם בהקשר של איכות הזוגיות וגם בהקשר של איכות החיים האישית שלנו. עם זאת, נראה שעל אף העובדה שהאהבה הינה כל כך מרכזית ובסיסית בחיינו ושרוב האנשים מקווים שהיא תהיה חלק מרכזי בזוגיות שלהם, עדיין קיומה והשימור שלה לאורך זמן הם אתגר ואינם מובנים מאליהם. זוהי נקודה מעניינת, משום שהאהבה בתחילת הזוגיות תמיד נוכחת.
מתוך החקירות הרבות שעשיתי בנושא האהבה, עלה ממצא מרתק: האהבה של גבר לבת זוגו – כאשר היא מתקבלת והאישה נהנית ממנה – מאפשרת לו להרגיש מוגשם ומסופק; בעבור בת הזוג אהבה זו, כשהיא מתקבלת על ידה, הופכת להזנה עבורה. לאופן שבו מתנהלת האהבה בזוגיות אני קוראת “זרימת האהבה בזוגיות”. הרחבה על “זרימת האהבה בזוגיות” ניתן למצוא במאמר הבא.
אם זה המצב, למה ההזנה ההדדית הזו לא מתרחשת אצל כולם? למה יש כל כך הרבה זמנים שבהם אנו מנותקים מהזנה זו? מדוע כשאנו זקוקים לכוח, הלב שלנו נסגר ומרחיק אותנו מהאהבה?
חלק מהתשובה לכך הוא שמתוך ההיסטוריה האנושית והאירועים שחווינו בחיינו נוצרו בנו הרגלים שמשבשים את הקשר שלנו לאהבה ואת היכולת לאהוב לאורך זמן. מה שמשמח זה שניתן לשנות את המצב ואנו יכולים לבחור להישאר מחוברים לאהבה הזוגית גם במצבים פחות טובים ולקבל את הכוח הטמון באהבה.
שימור החיבור לאהבה הוא בידיים שלנו ואין שום סיבה שנוותר עליו. בין השאר, ניתן גם ללמוד כיצד לשחזר את האהבה הזוגית וכיצד לשמר אותה בכל זמן, כולל זמנים שבהם הלב שלנו נוטה להיסגר ולבודד אותנו מהאהבה. מידע כיצד ניתן לעשות זאת נמצא בדף האימון ובדף הסדנאות באתר.