כבר חודש שהספר שלי “זוגיות הרמונית בתוכנו ובעולם” אמור לצאת. כבר 10 שנים שאני עובדת עליו וכל יום שעובר אני במתח: האם השבוע הוא כבר יֵצא? ואם לא, אז מתי? מה עוד צריך לקרות כדי שהספר יוכל סוף-סוף להופיע בעולם? אילו עוד הפתעות יחכו לי בדרך?
ספר זה לא הדבר היחיד בחיינו ששם אותנו במקום של ציפייה למשהו שצריך לקרות, אז איך חיים עם ציפייה? עם משהו שאנחנו מאוד רוצים שיקרה ולוקח לו יותר זמן ממה שחשבנו? ומה קורה בתוכנו בזמן הזה?
לשמחתי, העבודה עם חלקי הנפש, וביניהם החלקים הגברי והנשי, עוזרת לי להרגיש באופן יותר מדויק את מה שקורה בתוכי וגם מאפשרת לי לעזור לעצמי במצב הזה.
החלק הנשי הפנימי, זה שמביא את הרעיון, רוצה כבר לראות אותו מוגשם בעולם. החלק הזה פחות מבין בעולם החומר ובמה שמעכב את ההתממשות של הרעיון, ולא רק זה, החלק הנשי בדרך כלל גם מתעצבן שזה עוד לא קורה.
מולו נמצא החלק הגברי הפנימי, זה שאחראי על ההגשמה של הרעיון, שעובד בשביל לקדם את הגשמת הרעיון. החלק הגברי הפנימי עסוק ומשקיע את כולו בהגשמת הרעיון, ובנוסף הוא צריך גם לשמוע את הטענות של החלק הנשי הפנימי.
מצב היחסים הפנימי הזה מחליש את המנגנון הטבעי שבעזרתו כולנו יכולים להגשים את הרעיונות שלנו.
כיצד אפשר לעזור לחלקים שלנו ברגעים כאלו?
כשאנו יודעים לייצר תקשורת עם החלקים הגברי והנשי הפנימיים שלנו, נוכל להיפגש איתם ולעזור להם להיזכר בעובדה שהם פועלים יחד להגשמת הרעיון, ששניהם נמצאים באותה הסירה. לחלק הנשי הפנימי נזכיר שלמציאות יש את הכללים שלה ושאם היא תניח לחלק הגברי, הוא יוכל להתמקד בלהגשים את הרעיון שלה. בדרך כלל שיחה כזו תייצר בתוכנו שקט פנימי באופן מיידי.
בחיים, כאשר בן זוג מנסה לייצר משהו במציאות, יש סיכוי שבת זוגו תתנהל כמו החלק הנשי הפנימי שלו וזה יעצבן אותו. זה קורה כשהחלק הנשי הפנימי של בן הזוג חושב שלא שומעים אותו ומשתמש בבת הזוג כדי להגביר את קולו. ואמנם, פעמים רבות ההופעה של השיח הפנימי בזוגיות מעצבן עוד יותר לנוכח מה שקורה במציאות.
את כל ה”רעש” הזה אנחנו יכולים לפתור בתוכנו מבלי לערב את הזוגיות שלנו. איך עושים את זה? על כך בספר “זוגיות הרמונית בתוכנו ובעולם” שממש תיכף יוצא.